Ion Dumitru (foto: Camera Deputaților) |
Ba e tanc, spun toți cei care l-au văzut. Un tanc cu gheară și cu lamă; dar un tanc tunat rămâne un tanc, tot așa cum un om cu picior de lemn și ochi de sticlă rămâne, totuși, un om. Și degeaba l-au luat la rost procurorii de la DNA, învinuindu-l că a dat 300.000 de dolari pe o drăcovenie care nu folosește la nimic, fiindcă — spune Ion Dumitru, bătând cu palma în masă, de sar bibelourile pe jos, ca să se facă înțeles mai bine — buldomanipulatorul e bun, dar nu a fost folosit la muncile pe care poate el să le facă, adică drumuri forestiere. A existat o conspirație prin care s-a urmărit neutilizarea utilajului util. Și, în al doilea rând, subliniază deputatul, banii cu care a fost cumpărată chestia aia nu sunt bani publici. Romsilva, explică domnia sa, argumentând cu un teanc de legi pe care secretara i le aduce pe brațe, este o societate comercială care administrează pădurile statului, plătește impozite la stat în rând cu marii agenți economici, nu are calitate de parte contractantă, are banii proprii. A, bine, dacă Regia Autonomă a Pădurilor Romsilva nu a cumpărat tancul cu bani publici, în acest caz procurorii de la DNA au dat-o iarăși în bară când i-au făcut dosar penal fostului director. Romsilva și-a adus pădurea de-acasă. De unde bani publici?
Update:
„Aşadar, ieri-dimineaţă (24 aprilie 2012, n.m, V.I.) mă aşteptam ca ştirea să sune aşa: deputatul Ion Dumitru a fost achitat definitiv şi în dosarul Romsilva 2. Iată însă că ştirea a sunat surprinzător: completul de cinci judecători a casat sentinţa de achitare şi a reţinut dosarul pentru rejudecare. Deci l-a reţinut, nu l-a trimis înapoi la un complet de trei judecători. Ceea ce înseamnă că probele administrate în prima instanţă sunt suficiente, dar interpretarea acestora va fi alta. Asta sună sumbru pentru Ion Dumitru şi acoliţii săi, dar arată luminos pentru sentimentul dreptăţii din România.”
3 comments
E prima data cand iti citesc articolele.Sunt foarte bune si scrise cu mult talent.
Un fost coleg de liceu
Liviu Cazacu
Te-ai intrebat vreodata cat rau pot produce vorbele tale? Esti sigur ca acel Calinescu a spus adevarul?
Curtea Supremă a decis astăzi să revoce suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 3 ani închisoare în cazul fostului deputat Ion Dumitru. Romsilva acerut Curţii Supremă să constate că fostul parlamentar şi-a donat averea, 80 de imobile, după condamnare. Decizia Curţii Supreme poate fi contestată la Completul de 5 judecători.
Curtea Supremă a admis o solicitare făcută în noiembrie 2015, de Romsilva care a solicitat revocarea suspendării executării pedepsei. “Condamnatul nu numai că nu şi-a respectat obligaţiile impuse, dar cu rea credinţă s-a sustras de la executare prin înstrăinarea tuturor proprietăţilor avute în patrimoniu, motiv care ne determină să cerem revocarea suspendării executării condiţionate a pedepsei ce i s-a aplicat”, au motivat juriştii Romsilva. Concret, pe 22 iunie 2013, fostul parlamentar i-a donat surorii sale întreaga sa avere, adică 80 de proprietăţi imobiliare. Generozitatea lui Ion Dumitru are o explicaţie. Cu două săptămâni înainte de a semna donaţia, pe 7 iunie 2013, Completul de cinci judecători al instanţei supreme l-a condamnat definitiv, la 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul Romsilva II. În acest dosar, Dumitru a fost acuzat de abuz în serviciu în legătură cu achiziţionarea unui tanc care urma să fie tranformat în buldozer.